Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Karlshamn laddar för miljön

Elbilsmarknaden växer och behovet av laddstationer ökar. Nu kan du ladda din bil på sjukhusets parkering i Karlshamn.
Per Johansson, förvaltningschef Landstinget Blekinge, och Anders Strange, VD Karlshamns Energi som inviger laddstation
Per Johansson, förvaltningschef Landstinget Blekinge, och Anders Strange, VD Karlshamns Energi som inviger laddstation
Foto: Pressbild

Landstinget i Karlshamn, i samarbete med Karlshamns Energi och Klimatklivet, vill öka laddstationer för elbilar. Nu har de satt upp två laddstationer vid Karlshamns sjukhus där fyra elbilar har möjlighet att ladda.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Karlshamns Energi och Klimatklivet och vi ser att efterfrågan på laddplatser ökar. Vi strävar efter att ge våra besökare bästa möjliga service och det går i linje med vårt miljöfokus, säger Per Johansson, som är förvaltningschef för landstingsservice, till Karlshamns Energi.

Anders Strange, som är VD på Karlshamns Energi, berättar också att de tycker att det ska vara enkelt att äga en elbil. Både utsläppen och bullret kommer minskas.

Satsningen som Landstinget gör är för att miljön ska långsiktigt bli hållbar med elbilar och laddstationer runt om i kommunen.

Läs mer