Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klart med bygglov för Rusta och Jysk

Butikerna Rusta och Jysk har tidigare gjort klart att man vill etablera sig bredvid Ahlberg bil. Nu har byggnadsnämnden godkänt bygglvoet.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Totalt handlar det om en bruttobyggyta på drygt 4 000 kvadratmeter som tillåts. I det ingår garage för kundvagnar, utegård under tak samt skärmtak över entrér. Själva butiksloklerna blir på totalt dryga 3 600 kvadratmeter. Rusta kommer att ha den största delen av byggnaden.

Ett problem i ärendet var frågan om parkeringar. En del av marken är markerad som industriskyddsbälte och den punktprickade utan ska enligt bestämmelserna ha växtlighet. Nämnden anser dock att det handlar om en liten avvikelse och att man ska anlägga så kallad gräsarmering. Det kommer att bidra till att marken betraktas som grönyta när den är bilfri.

Läs mer