unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Konsert om olika skeden i livet

Sångerskan Nadja Eriksson gästar Visans vänner i oktober. Vid en konsert bjuder hon på musik om olika skeden i livet.
Vissångerskan Nadja Eriksson och två av medlemmarna i Trio komp.
Vissångerskan Nadja Eriksson och två av medlemmarna i Trio komp.
Foto: Privat

När sångerskan Nadja Eriksson gästar Visans vänner och Lokstallarna den 20 oktober bjuder hon på ett program hon kallar Livstycken.

– Vi hoppas att det ska tilltala publiken. Det handlar om livets olika skeden, säger Lars Jerrhag, ordförande i Visans vänner.

De valde att arrangera en konsert med Nadja eftersom de var nöjda med hennes förra besök 1998 på Skottsbergska gården.

– Sedan har vi följt henne till och från. Hon har många strängar på sin lyra, håller i workshoppar med körer, jobbar som kyrkomusiker, komponerar och har varit i branschen länge, säger han.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Nadja är en vissångerska och vismakare från Roslagen. Hennes första skiva kom ut 1990 och de egna sångerna handlar om livets upp- och nergångar. Nadja hämtar bland annat inspiration från den franska chansonen, folkmusik, jazz och musikaler.

Till Karlshamn kommer hon med Trio komp som består av henne samt Mathias Tofte på bas och Fredrik Berg på trummor.

Konserten är öppen för alla. Visans vänner som ligger bakom den är ett sällskap som bildades i Sverige 1936 av bland andra Evert Taube. Sedan har sällskapet spridit sig över landet och i Blekinge finns det enligt Lars Jerrhag tre föreningar. Den i Karlshamn bildades 1979. Föreningen arrangerar olika offentliga evenemang och försöker anordna någon konsert med en rikskänd artist varje säsong. Syftet med föreningen är att värna om visan.