GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lungor fylls när blåsmusikens dag firas

Just nu, 222 blåsorkestrar anmälda i 63 av Sveriges kommuner, i Karlshamn syns närmre 100 musikanter på torget. Tillsammans firar de Blåsmusikens dag.
Karlshamn • Publicerad 17 maj 2019
Karlshamns musikkår och Karlshamns musikskola sluter upp i gemensam konsert när Blåsmusikens dag ska firas.
Karlshamns musikkår och Karlshamns musikskola sluter upp i gemensam konsert när Blåsmusikens dag ska firas.
Foto: Gunnel Persson

På lördag firas Blåsmusikens dag. Sverige kommer att sjuda av blåsmusik med allt från musicerande amatörer till professionella aktörer i alla åldrar. I Karlshamn fylls torget med närmre 95 musikanter från såväl Karlshamns musikkår som Karlshamns musikskola. Firandet startar med musikkåren som marscherar genom staden, vid ankomst till torget sluter musikskolan upp, tillsammans bjuder de på en timmes konsert. Åldersspannet spinner över 60 år, från den yngsta på 10 år till äldsta som nått 70 år..

Gunnel PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer