Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dirigenten och organisten Martin Arpåker tar hem kulturstipendiet för unga från Karlshamns kommuns musik- och teaterfond.
Martin Arpåker.
Martin Arpåker.
Foto: Martin Arpåker

28-årige Martin Arpåker är född och uppvuxen i Karlshamn och började sin musikaliska bana som sexåring vid Karlshamns kommunala musikskola genom att spela violin. Han har varit aktiv inom bland annat Karlshamns Musiksällskap, Carl-Gustafs Motettkör och Karlshamns Kammarkör, och har även spelat Blekingsk folkmusik i Karlshamns folkliga musikgrupp. 2011 mottog han utmärkelsen Riksspelman för troget traditionsspel av Blekingsk folkmusik. Mellan 2011-2017 var han konstnärlig ledare och dirigent för Karlshamns Wind Ensemble och Karlshamn Wind Orchestra. Idag jobbar han som försteorganist och körledare vid S:t Petrikyrkan i Malmö.

Motiveringen lyder: ”Med gedigen utbildning i bagaget och med strävan efter perfektion arbetar Martin främst med kyrkans musik men också som framgångsrik frilansande dirigent, körledare och sångare såväl i Sverige som utomlands.”

Stipendiet är på 10 000 kronor och Martin Arpåker planerar att använda pengarna för att fortbilda sig inom körkonsten och förkovra sig mer inom den engelska och franska körkonsten. Juryn som utsett årets stipendiat består av ordförande och vice ordförande i Kulturnämnden samt representanter från Kultur Karlshamn.

Stipendiet kommer att delas ut på stora scenen under invigningen av Östersjöfestivalen, torsdagen den 19/7.

Läs mer