GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nytt avtal för utveckling i hamnen

Färjetrafiken till och från Karlshamn är säkrad för framtiden. I alla fall under de kommande tio åren. Det är innebörden av ett nytt avtal.
Karlshamn • Publicerad 20 december 2019
Den nya större färjetypen som kan komma att trafikera Karlshamn-Klaipeda.
Den nya större färjetypen som kan komma att trafikera Karlshamn-Klaipeda.Foto: DFDS

Avtalet handlar om en överenskommelse mellan Karlshamns hamn och rederiet DFDS. Det rör sig om ett affärsavtal som sätter ett långsiktigt samarbete för de tio närmaste åren på pränt.

”Avtalet innehåller ömsesidiga åtaganden som möjliggör en fortsatt expansion av DFDS färjetrafik på Karlshamn. Karlshamns hamn kommer att påbörja olika investeringar för att kunna ta emot större färjor och ökade volymer”, skriver de båda parterna i ett pressmeddelande.

Sydöstran har tidigare berättat om rederiets planer på att sätta in betydligt större färjor på rutten Karlshamn-Klaipeda. Karlshamns hamn är på gång med en stor investering på 150 miljoner kronor för att bygga ett nytt färjeläge. Det är en förutsättning för att de stora färjorna ska kunna trafikera Karlshamnslinjen.

– Vi har ett mycket gott samarbete med Karlshamns hamn och ser fram emot att gemensamt utveckla våra affärer en lång tid framöver, säger Per-Henric Persson på DFDS Seaways i Karlshamn.

Henrik BrandbergSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.