unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Bombgruppen sprängde okänt föremål

I morse spärrades polishuset i Karlshamn av då man hittat ett misstänkt föremål vid stationen.
En avspärrning som senare utökades rejält i de centrala delarna - strax innan klockan 12 sprängde polisens bombgrupp det misstänkta föremålet. Som visade sig vara tämligen harmlöst.
Foto: Johan Hultgren

Polishuset i Karlshamn har under fredagsmorgonen spärrats av då ett misstänkt farligt föremål har påträffats.

– Någon har lämnat ett okänt paket utan avsändare och utan adress i en brevlåda vid polishuset. Då togs beslut om att spärra av området och tillkalla bombskyddet, säger George Nilsson, kommunpolis.

Avspärrningen utökades senare och sträcker sig från polisstationen bort till Surbrunnsparken åt ena hållet och Ronnebygatan åt andra hållet, och ner mot Hantverkaregatan.

Avspärrningarna vid Surbrunnsparken
Avspärrningarna vid Surbrunnsparken
Foto: Johan Hultgren

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Inriktningen är nu att man jobbar med att konstatera att det inte är farligt. Det är ett okänt föremål som ingen riktigt vet varför det ligger just där, men det finns inga starka indikationer på att det är farligt. Och bombgruppen är inte på väg dit, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen, till Sydöstran vid klockan 9.30.

Klockan 11.45 anlände bombskyddet från Svedala i Skåne och strax därefter hördes en hög knall.

– Nu har de skjutit sönder paketet. Vad det är vet jag inte, det får man analysera och komma fram till senare, säger George Nilsson.

Väntan blev inte så lång, ett par timmar senare kunde man konstatera att föremålet i paketet var ofarligt. Innehållet var nämligen en tröja. Vem som lämnade och av avsikten var är dock okänt.

Polisen tog hjälp av räddningstjänsten för att bemanna de olika avspärrningarna och hålla nyfikna ute. Folk som befann sig inomhus bedömdes inte vara i någon fara.

På den intilliggande Bodestorpsskolan fick eleverna hålla sig på gården och lärarna informerade genom högtalare om läget.

Polishuset i Karlshamn spärrades av efter att ett misstänkte föremål hittats.
Polishuset i Karlshamn spärrades av efter att ett misstänkte föremål hittats.
Foto: Johan Hultgren

De omfattande avspärrningarna gjorde att flera Karlshamnsbor fick lägga om sina planer för dagen.

Region Blekinge beslutade under fredagsförmiddagen att utrymma Brunnsgårdens vårdcentral och folktandvården i Karlshamn som ligger intill polishuset.

Folk med bokade tider kommer att bli kontaktade av verksamhet - och folktandvårdens jourmottagning kommer nu att flytta till folktandvården i Asarum.

Runt klockan 13 började avspärrningarna att hävas.

Polisen utökade avspärrningarna successivt under förmiddagen.
Polisen utökade avspärrningarna successivt under förmiddagen.
Foto: Johan Hultgren