unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Recept: Lussebullssnittar

Segmjuka härligheter med mycket saffranssmak, russin och pärlsocker.
Mera julbak julbaksinspiration på Christins
Mera julbak julbaksinspiration på Christins
Foto: Bo Åkesson

1 gram saffran (2 förp à 0,5g)

½ lime (saften)

200 smör

2 dl socker

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

½ dl ljus sirap

2 tsk bakpulver

2 msk vanlijsocker

5 dl vetemjöl

1-2 dl russin

pärlsocker till garnering

  1. 1
    Sätt ugnen på 175 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. 2
    Lägg saffranspulvret i en skål och pressa ner saft från lime i den. Rör om ordentligt.
  3. 3
    Vispa smör med saffran, sirap och socker till en gul och fluffig smet.
  4. 4
    Sikta ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop bara precis tills att du får en deg.
  5. 5
    Tillsätt russinen och arbeta samman degen bara precis tills att de fördelat sig jämnt i degen.
  6. 6
    Dela degen i två delar och forma två längder på plåten.
  7. 7
    Tryck till varje längd med fingrarna eller gaffel (platta inte ut degen, de behöver fortfarande marginal att smälta ut när de gräddas).
  8. 8
    Garnera med pärlsocker och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills att de inte längre är glansiga, fått lite färg på kanterna men fortfarande är mjuka i mitten.
  9. 9
    Låt längderna svalna på plåten innan du skär upp i snittkakor.