unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Sandelius storsatsar på Pippi

Det blir inte bara en påkostad föreställning om Pippi i Bellevueparken i sommar. I samband med den skapas också en upplevelsepark med både pannkaksbuffé och ponnyridning.
Sandelius kultur och nöje skapar upplevelsepark i samband med Pippiföreställning.
Sandelius kultur och nöje skapar upplevelsepark i samband med Pippiföreställning.
Foto: BenGT Nyberg

Att Sandelius kultur och nöje spelar i Bellevueparken i sommar har öppnat upp för nya möjligheter.

– Vi kan bygga upp scenografi, ljus och specialeffekter och göra en spektakulär föreställning. Dessutom är vi många som står på scenen, 18 personer. Vi hoppas att det ska bli maffigt med kostymer, mycket dans och sång, berättar Elin Sandelius, som producerar föreställningen Pippi Långstrump på de sju haven tillsammans med Mats Sandelius.

De har spelat både Emil i Lönneberga, Rasmus på luffen och fars i Bellevueparken tidigare. Den här gången skapar de dock för första gången en upplevelsepark i samband med föreställningen. Så klart har den tema Pippi och innefattar både ponnyridning, pannkaksbuffé och allsång för barn. Dessutom ska Kreativum finnas på plats med aktiviteter.

– Vi vill utnyttja parken och få fler att få upp ögonen för arenan. Det finns ett sug efter upplevelser och vi vill göra mer av teaterupplevelsen. Hela familjen kan hänga där. Det är ett kul mervärde och i Pippis anda också, för hon älskar att leka, säger Elin.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Sandelius har valt att spela Pippi eftersom det är en av deras favoriter och även publikens.

– Det är roligt att göra den superhjälteberättelsen med en tjej som superhjälte, säger Elin.

I Pippi Långstrump på den sju haven, som de spelar den här gången, handlar första akten om när Pippi kommer till Villa villekulla, träffar Tommy och Annika samt poliserna och bovarna. I andra akten får hon flaskpost av sin pappa och ger sig i väg på den sju haven för att rädda honom.

– Det blir en äventyrsakt med pirater, sång, dans och fäktning, säger hon.

Den som gillar Pippi kommer känna igen sig då Sandelius inte göra någon nytolkning men gör den på sitt sätt.

Föreställningen har premiär den 30 juni och spelas sedan torsdagar och söndagar under hela sommaren. Redan nu har de fått släppa fler biljetter eftersom de har ett högt tryck tidigare än vanligt.

Sommaren blir dock tuffare än någonsin för Sandelius som i år har två stora föreställningar som spelas ungefär samtidigt med både En riktig hästkur och Pippi Långstrump på den sju haven.

– Så tajt har vi inte haft det och så stort.

Elin säger att det kräver mycket planering och att det ens är möjligt tack vare teamet som jobbar med föreställningarna.