Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Schvung ska sprida lyckat projekt

Företaget Schvung får 2,5 miljoner kronor för att minska ofrivillig ensamhet bland äldre.
Karlshamn • Publicerad 14 mars 2020
Sofie Andersson, vd för Schvung, ser fram mot att fortsatt minska ofrivillig ensamhet bland äldre och ge fler nyanlända och långtidsarbetslösa ett arbete.
Sofie Andersson, vd för Schvung, ser fram mot att fortsatt minska ofrivillig ensamhet bland äldre och ge fler nyanlända och långtidsarbetslösa ett arbete.Foto: Gunnel Persson

Det är projektet ”Seniorer för liv och lust” som får pengarna från Vinnova. Projektet startade som ett samverkansprojekt mellan Schvung, Arbetsförmedlingen och Karlshamns kommun. Nyanlända och långtidsarbetslösa fick en anställning via kommunen och utbildning i äldrefrågor. Sedan matchades de med äldre person som ville ha social tid.

De anställd och de äldre träffades två timmar i veckan och efter tre månader hade ensamhetskänslan minskat radikalt och de äldre mådde bättre.

Annons

Schvung har nu fått pengar för att under två år utveckla och sprida konceptet inom och utanför Blekinges gränser.

– Drömmen är att få fortsätta göra skillnad i Karlshamn samtidigt som vi hjälper kommuner runt om i hela Sverige att göra samhällsvinster, säger Schvungs vd Sofie Andersson i en kommentar.

Henrik BrandbergSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons