unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Snart dags för okomplicerad skrattfest

Snart är det dags för 19:e omgången av Revymix.
– Det är helt galet. Det trodde vi aldrig när vi började på Stadsteaterns stora scen. Men det är minst lika roligt, säger Anders Jönsson en av ursprungsmedlemmarna.
Här är gänget i årets Revymix.
Här är gänget i årets Revymix.
Foto: Revymix

Den 26 december är det premiär för årets Revymix. För den som har lyckats missa den under de 19 år som den har arrangerats berättar Anders Jönsson att det är en traditionell revy.

– Anledningen till att den heter ”mix” är att det är mycket musik och komik blandat i ett högt tempo. Vår humor är dessutom okomplicerad. Det är en okomplicerad skrattfest med hög igenkänning. Allt är nyskrivet men publiken träffar kända karaktärer, säger Anders Jönsson som var med och drog i gång revyn.

Musiken är viktig för Revymix. Anders tycker att det blir som bäst när de kan kombinera musik och komik. Därför står orkestern mitt på scenen och musiken är 100 procent live. Som vanligt interagerar Revymixgänget med publiken och i år blir det än mer av den varan.

– Vi vill ha hjälp av publiken. Det är som att balansera utan skyddsnät. Det tycker vi är roligt och det gör att kvällarna blir olika. Vi får inte bli för trygga, säger han.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Revymixgänget får sällskap av Jojje Jönsson som har medverkat ett antal gånger tidigare.

– Han är snart ingen gästartist. Det känns som att han tillhör institutionen. För oss är han en ikon. Han har en fantastisk tajmning. Vi resonerar som så att det är bra att jobba med de som är bättre än oss. Då steppar vi upp och lär oss. Dessutom har vi samma humor, säger Anders.

Men det var inte helt enkelt att få med Jojje från första början. När Revymix grundades bestämde de sig för att ha en gästartist varje gång. De lyckades få med Lasse Brandeby, vilket var stort för Revymix. Efter det försökte de med Jojje.

– Men det var inte lätt. Han visste inte vilka vi var som ringde. Men vi fick hjälp av Lasse.

Med från start var såväl Håkan Windahl, Anders Jönsson och Stefan Kivioja som är med även denna gång. De har fått sällskap av musikern och sångaren Jimmy Svensson, Bromöllatjejen Sallie Jönsson som är musikalsångerska och Monia Sjöström som började sin karriär i Grönwalls. Denna gång har de också hjälp av John Davidsson bakom kulisserna, samt orkestern bestående av Mikael Jönsson, Hjalmar Sällström, Pelle ”Trazan” Jonasson, Morgan Simonsson och i andra akt Joel Jönsson.

Gänget har ägnat åtskilliga timmar åt att diskutera hur de har kunnat hålla på i 19 år. Delvis tror de att det beror på ärligheten.

– Vi tycker om det och det syns. Vi skulle aldrig kunna göra något vi inte själva tycker är kul. Det håller inte.

Anders tror också att igenkänningsfaktorn spelar in, liksom den okomplicerade humorn.

– Vi är otroligt tacksamma för att vi har vår stora publik.

Nästa år är det Revymixs 20-årsjubileum. Om det händer något särskilt i samband med det är inte bestämt. Anders menar att det känns som att de borde göra något. Men det får de börja fundera på i januari.

Revymix spelas mellan den 26 december och 11 januari på Stadsteatern i Karlshamn.