GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mystiskt inbrott i polishuset - man bastade och drack öl

En man i 30-årsåldern tog sig in i polishuset i Karlshamn, satte på bastun och började dricka öl. Allt detta iförd en stulen skyddsväst.
Karlshamn • Publicerad 31 oktober 2017 • Uppdaterad 31 oktober 2017
Polishuset i Karlshamn.
Polishuset i Karlshamn.

Polishuset i Karlshamn håller nu på att renoveras och hantverkarna hade lämnat dörren till polishuset öppen för att bära in varor till renoveringen.

I torsdags förra veckan tog sig en man i 30-årsåldern in i polishuset, det skriver Aftonbladet. Han gick runt inne i polishuset utan att någon förstod att han var obehörig och hittade en skyddsväst som han satte på sig. Han hittade även öl som han gick och drack av och satte igång polishusets bastu.

Det var inte förrän mannen gick in på gymmet där en polis var och tränade som det uppdagades att mannen hade brutit sig in i polishuset.

Enligt polisen fanns det ingen risk att mannen skulle komma över ett skjutvapen.

– Nej, där har vi ett valv. Det är stängt, låst och kodat på alla konstens sätt så dit kommer man ju inte in, säger lokalpolisområdeschefen Anders Knutsson till Aftonbladet.

Mannen greps misstänkt för olaga intrång och stöld. Han fördes sedan till polishuset i Kristianstad men släpptes igen efter förhör.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer