GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vill få in mer politik i skolan

I dag får de politiska partierna bara en dag var på sig varje termin att kampanja på Väggaskolan. Det tycker moderaten Elin Petersson är på tok för lite.
Elin Petersson (M).
Elin Petersson (M).
Foto: Gunnel Persson

I dokumentet Politik i skolan har Väggaskolan satt upp reglerna för hur och när de politiska partierna får bedriva opinionsbildning i skolan. Varje parti får möjlighet att komma till skolan en gång per kalenderår. Man får ha bokbord och diskutera med elever och personal.

Elin Petersson, som är moderat ledamot i gymnasienämnden, tycker att man borde ge de olika partierna större möjlighet att berätta om sin politik på skolan.

– Det är svårt för de mindre partierna att kunna bemanna just en dag i veckan. Men det största problemet är för eleverna. Man kanske är sjuk just den dagen.

Elin Petersson menar att det i grunden handlar om en demokratifråga.

– Man ska veta vad man går och röstar på.

Hon anser också att det är ett viktigt led i att eleverna får rätt information om de olika partiernas politik. Elin Petersson säger att det handlar om att inte bara förlita sig på information via nätet, utan att få möjlighet att få svar från politikerna själva om vad som gäller.

Chefen för utbildningsförvaltningen har nu fått i uppdrag av gymnasienämnden att utreda frågan och återkomma med ett svar till nämnden.

Läs mer