GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

100 nya p-platser i centrala Karlskrona – utan avgift

Från och med nästa vecka öppnar en ny parkering intill järnvägsstationen i centrala Karlskrona.
Karlskrona • Publicerad 10 juli 2020 • Uppdaterad 10 juli 2020
Under fredagen var kommunen igång att förbereda den nya parkeringen.
Under fredagen var kommunen igång att förbereda den nya parkeringen.
Foto: Andreas Blomlöf

”Den nya parkeringen, med cirka 100 platser, kommer att bli tillgänglig för allmänheten från och med tisdag vecka 29.”, skriver Karlskrona kommun i ett pressmeddelande.

Till en början kommer den att vara gratis och tillåten att parkera på i tolv timmar.

Sedan ska kommunen sätta upp en parkeringsautomat och då kommer parkeringen att tillhöra grön zon. Det är oklart när parkeringen blir avgiftsbelagd.

De nya parkeringsplatserna kommer att användas av de som ska vara i nybyggda World Trade Center på Pottholmen. Parkeringarna ska även vara till de som ska bo i Kärnhems nästa bostadsbygge av 49 bostadsrätter på Pottholmen. Den preliminära inflyttningen till de nya lägenheterna är sommaren 2021.

”I och med att företag och privatpersoner flyttar in i de husen kommer antalet p-platser för allmänheten att minska.”, skriver kommunen, i ett pressmeddelande.

Parkering
Parkering
Foto: Andreas Blomlöf

Sedan tidigare hade ett bostadsbolag planer på att bygga 500 nya bostäder på den aktuella tomten intill järnvägsstationen.

Men de planerna skrotades under 2018 då Skanska köpte tomten för 23 miljoner kronor.

Innan Skanska kan bygga något på tomten så måste Karlskrona kommun sätta ner foten hur trafiken på infartsleden ska gå i framtiden – eftersom den är i ett för dåligt skick.

Karlskrona kommun har gjort en förstudie kring infartsleden och det kan bli aktuellt att flytta infartsleden närmare tågstationen.

Sedan tidigare har Skanska haft lösa planer på att bygga ett hotell på tomten.

Karlskrona kommun kommer att hyra tomten av Skanska ett år i taget med start den 1 juli 2020.

Parkering
Parkering
Foto: Andreas Blomlöf
Johan SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.