Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

55-åring misstänks vara kidnappad - lokal avspärrad

En stor sökinsats drogs igång i tisdags, både med polishelikopter och hundpatruller i Karlskrona med omnejd.
Nu uppger polisen att försvinnandet av en 55-årig man rubriceras som människorov. Samtidigt har en lokal i Karlskrona med koppling till den försvunne spärrats av.
Karlskrona • Publicerad 29 juli 2020
En lokal med koppling till mannen har spärrats av.
En lokal med koppling till mannen har spärrats av.Foto: Mattias Mattisson

– Ja, det stämmer. Det är en förundersökning inledd gällande människorov.

– Just nu väntar vi på besked från spaningsledaren om man planerar en ytterligare sökinsats, det har vi inte någon information om än, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen i Syd.

Annons

Under hela tisdagen pågick en stor sökning efter 55-åring som försvann i Karlskrona i lördags. Igår hade man både helikopter i skyn och hundpatruller igång i sökandet efter den försvunne mannen. Även kustbevakningen hjälpte till i arbetet.

”Sökinsatsen kommer att fortlöpa under eftermiddagen och kvällen i samma utsträckning som gårdagen”, meddelar polisen på sin hemsida vid 13-tiden under onsdagen.

Samtidigt har en lokal i Karlskrona med kopplingar till den försvunne mannen spärrats av, vilket SVT Nyheter Blekinge var först med att rapportera. En teknisk undersökning kommer att genomföras på adressen för att säkra eventuella spår.

Åklagaren Stefan Gradler på riksenheten för internationell och organiserad brottslighet har tagit över utredningen.

– Ärendet är så pass nytt och känsligt att jag inte kan lämna några upplysningar om varför vi utreder det som människorov, det skulle riskera utredningen.

– Jag kan inte heller gå in på några detaljer om sökinsatsen, mer än att vi fortsätter att söka efter mannen. Det blir lite magert med information att dela med sig av så här i början av utredningen, säger Gradler till Sydöstran.

* Texten uppdateras.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons