unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Affärsmannen gömde undan miljoner i Luxemburg

Polisen har hittar flera miljoner kronor på ett bankkonto i Luxemburg som är knutet till den svindlerimisstänkte affärsmannen från Karlskrona. Kontot har nu spärrats genom den internationella åklagarkammaren.
Polisen har hittat flera miljoner kronor på ett konto i Luxemburg som kan knytas till den svindlerimisstänkte affärsmannen från Karlskrona.
Polisen har hittat flera miljoner kronor på ett konto i Luxemburg som kan knytas till den svindlerimisstänkte affärsmannen från Karlskrona.
Foto: Riksbanken

Kontot i Luxemburg upptäcktes i polisens fortsatta utredningsarbete enligt P4 Blekinge, som var först med att rapportera nyheten.

Hur många miljoner kronor det rör sig om vill kammaråklagare Kjell Jannesson inte gå in på i nuläget.

– Jag hoppas att vi kommer åt pengarna, men när det gäller Luxemburg kan det vara knepigt, säger han till P4 Blekinge.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Den i dag 30-årige affärsmannen är misstänkt för att ha lurat ett hundratal personer runt om i landet på omkring 100 miljoner kronor. I ett annat fall dömdes han 2017 för grovt bedrägeri men flydde landet och greps senare i Marocko innan utlämnades till Sverige igen.

30-åringen är också misstänkt för narkotikabrott i Stockholm och grov penningtvätt, samt fem fall av olaga hot mot personer som han misstänks ha svindlat på stora belopp.

Myndigheterna har säkrat drygt 50 miljoner kronor på olika bankkonton som kan kopplas till affärsmannen. Dessutom har man fått in ytterligare några miljoner genom exekutiva auktioner av 30-åringens lyxbilar, en lyxvilla, diverse märkeskläder och exklusiva klockor.

Utöver affärsmannen är ytterligare ett tiotal personer misstänkta för delaktighet i brott, främst då penningtvätt och urkundsförfalskning. Så sent som i början av december förra året kunde Sydöstran berätta att tre personer delgivits misstanke om medbrottslighet, bland annat för osant intygande.

Den 11 januari är det tänkt att åtal ska vara väckt mot affärsmannen, men Kjell Jannesson kommer att begära förlängning och först i april eller maj tror han att ett åtal kan bli aktuellt.

Affärsmannen har varit sjuk sedan han kom hem efter omkring sex månader i marockanskt häkte, men uppges nu vara återställd igen.

– Han har slutat medicinera och verkar må bra, säger Kjell Jannesson till P4 Blekinge.

Läs mer

Sprängningsarbetet i kvarteret Svarven kommer att pågå fram till vecka 42.

Ronneby

Sprängarbete vid ny skola

Kommer att pågå dagligen under två veckor.

En man i 30-årsåldern åtalas vid Blekinge tingsrätt misstänkt för balnd annat rån.

Olofström

30-åring åtalas för rån

Stal kontanter och mobiltelefon

Stoppades med kniv i bilen

Ronneby

Stoppades med kniv i bilen

Bilist misstänks för brott.

Protestlista: De kräver att Pågatågen kör igen

Sölvesborg

Protestlista: De kräver att Pågatågen kör igen

”Det är för trångt på tågen. Halvtimmestrafik behövs. Nu!”

Käftsmällen: Mjällby tappade poäng på stopptid

Live

Käftsmällen: Mjällby tappade poäng på stopptid

Bladetsporten direktrapporterade.

Så många nya coronafall har Blekinge fått i helgen – stor ökning

Nyheter

Så många nya coronafall har Blekinge fått i helgen – stor ökning

Här är den senaste statistiken