Barn ska göra Karlskrona till Minecraft-stad!

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Mattias Mattisson/TT

Karlskrona stad ska in i populära spelet Minecraft, med fler detaljer – nu efterlyser Marinmuseum barn till att göra det hela möjligt.

I mitten av februari under vinterlovet vill Marinmuseum nu ha hjälp av barnen med att sätta dit detaljerna i stan i det enormt populära spelet Minecraft.

Nu söker flitiga händer för några dagars spelträffar där man tillsammans ska bygga upp Karlskrona stad i datorspelet.

Med hjälp av geografisk data över centrala delarna har stans gator och byggnader hamnat i det karakteristiska fyrkantiga spelet.

”Nu behövs hjälp att lägga dit detaljer och få husen att se ut som vi är vana vid”, skriver man i ett pressmeddelande.

– Tanken är också att det ska ske utbyten genom projektet och att fler kulturarv ska göras tillgängliga i Minecraft så att deltagarna även kan bygga i representationer av andra städer runt Östersjön, säger Malin Jogmark, verksamhetsutvecklare på Marinmuseum.

Så här ser Karlskrona ut i Minecraft-världen.
Så här ser Karlskrona ut i Minecraft-världen.

Målet med träffarna är att man vill engagera barn och ungdomar i världsarvet och samtidigt få dem att reflektera över staden de bor och dess värden.

Träffarna är den 19 och 20 februari, totalt fyra tretimmarspass under två dagar.

Marinmuseum i Karlskrona.
Foto: Hanna Franzen
Marinmuseum i Karlskrona.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.