GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barn ska göra Karlskrona till Minecraft-stad!

Karlskrona stad ska in i populära spelet Minecraft, med fler detaljer – nu efterlyser Marinmuseum barn till att göra det hela möjligt.
Karlskrona • Publicerad 1 februari 2019
Foto: Mattias Mattisson/TT

I mitten av februari under vinterlovet vill Marinmuseum nu ha hjälp av barnen med att sätta dit detaljerna i stan i det enormt populära spelet Minecraft.

Nu söker flitiga händer för några dagars spelträffar där man tillsammans ska bygga upp Karlskrona stad i datorspelet.

Med hjälp av geografisk data över centrala delarna har stans gator och byggnader hamnat i det karakteristiska fyrkantiga spelet.

”Nu behövs hjälp att lägga dit detaljer och få husen att se ut som vi är vana vid”, skriver man i ett pressmeddelande.

– Tanken är också att det ska ske utbyten genom projektet och att fler kulturarv ska göras tillgängliga i Minecraft så att deltagarna även kan bygga i representationer av andra städer runt Östersjön, säger Malin Jogmark, verksamhetsutvecklare på Marinmuseum.

Så här ser Karlskrona ut i Minecraft-världen.
Så här ser Karlskrona ut i Minecraft-världen.

Målet med träffarna är att man vill engagera barn och ungdomar i världsarvet och samtidigt få dem att reflektera över staden de bor och dess värden.

Träffarna är den 19 och 20 februari, totalt fyra tretimmarspass under två dagar.

Marinmuseum i Karlskrona.
Marinmuseum i Karlskrona.
Foto: Hanna Franzen

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.