GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"De ville inte ha KHK i SHL”

Karlskrona kommun var tvingade att bygga ut arenan när KHK gick upp i landets högsta liga.
Mora IK som gjorde samma resa fick istället dispens för en arena som inte var godkänd – något som får Patrik Hansson (S) att se rött.
Karlskrona • Publicerad 30 april 2018
Patrik Hansson (S).
Patrik Hansson (S).

– Man behöver inte vara någon raketforskare för att inse att SHL inte behandlar klubbarna på ett likvärdigt sätt, säger Patrik Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona.

När Karlskrona HK gick upp i SHL för tre år sedan var de tvingade att bygga ut arenan för att möta kraven som SHL ställer på klubbarna med en arenakapacitet på minst 5 000 åskådarplatser.

Karlskrona kommun tryckte igenom en investering på 82,2 miljoner där man fick en ny läktare, entré och restaurang.

– Byggde vi inte ut arenan så skulle Karlskrona HK inte få elitlicens. Vi hade inget val mot SHL:s maffiametoder, säger Patrik Hansson.

Förra året avancerade Mora IK till landets högsta liga med en arena som inte mötte upp SHL:s arenakrav.

Under säsongen 2017/2018 fick klubben dispens att spela i en arena som inte är godkänd.

– Jag har inget emot Mora IK eller Mora kommun, utan det är SHL som jag blir förbannad på. Man kan helt enkelt konstatera att de inte ville ha KHK i SHL, säger Patrik Hansson.

Enligt SVT Nyheter Dalarna har Mora kommun fått tid på sig att utreda behovet av en ny arena och diskutera lösningar med externt kapital, eftersom kommunen saknar investeringsram för en ny arena.

– Vi fick göra en utredning på två veckor, vi hade inte sagt nej till att göra som Mora, säger Patrik Hansson.

Kommunstyrelsens ordförande har under en längre tid visat sitt missnöje mot SHL:s hantering av arenan i Karlskrona.

– Ska man göra en positiv tolkning av det, så var det bra att vi reagerade. I Moras fall kanske SHL har vaknat till och förstår hur en kommunal verksamhet fungerar. Det är bara hoppas att de har en ny måttstock så ingen ska behöva bli utsatta som vi blev.

Med facit i hand var utbyggnaden av NKT Arena Karlskrona onödig?

– Nej, vi har skapat förutsättningar för elithockey i stan. Det blir många intressanta matcher i allsvenskan som kommer dra lika mycket publik som i SHL.

Johan SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.