GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Drack shots – fick frispel och knäckte dyra märkesbågar

Firmafesten blev till ett ”shotrace” – och när 51-åringen kom till puben blev det som han säger i förhör ”kolsvart” och inte ett spår i minnet av att han skulle ha knäckt en okänd mans glasögon inne på krogen.
Domen: 12 400 kronor i dagsböter, plus skadestånd på ytterligare 18 000 kronor.
Foto: Dario Lopez-Mills

Det blev en dyr och blöt kväll för en 51-årig man som i mars förra året var ute med jobbet.

Arbetskamraterna hetsade varandra i ett så kallat ”shotrace” innan man drog vidare ut på stan och gick in på puben Fox and Anchor vid Stortorget i Karlskrona.

51-åringen blev rejält berusad och inne på stället börjande han att prata med en för honom okänd man. När denne inte hörde och sade ”ursäkta” blev han påhoppad och avsliten sina glasögon, som sedan knäcktes sönder mot 51-åringens ben.

Vakter grep mannen och kvällen slutade inne på polisstationen i Karlskrona.

I förhör, ett år senare, ska 51-åringen sagt att han mindes att han var ”dum och otrevlig mot någon på stället”, någon form av ”fylletjafs” och att fått några ”flashbilder” att något inträffat.

Tingsrätten dömer nu mannen för både ofredande samt skadegörelse.

Dagsböterna slutade på 12 400 kronor, samt ett skadestånd för de förstörda märkesglasögonen på totalt 18 079 kronor – notan den kvällen stannade således på dryga 30 000 kronor.

Läs mer