GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efter fjolårets succé – ny sommarteater på populära turistön

För andra året kommer det att spelas sommarteater på Mjölnareholmen, när Karlskrona musikteater sätter upp ”Adam & Eva” på ön.
KARLSKRONA • Publicerad 19 juni 2019
Philip Hughes, Linnea Lahte, Anna Lahmer, Henrik Ström och Jan Fiedler står på scen i Karlskrona musikteaters nya sommarteater på Mjölnareholmen.
Philip Hughes, Linnea Lahte, Anna Lahmer, Henrik Ström och Jan Fiedler står på scen i Karlskrona musikteaters nya sommarteater på Mjölnareholmen.
Foto: Matilda Ohlsson

Förra årets extremvarma sommar, i kombination med satsningen på hop-on-hop-off-båtar, bäddade för succé för Karlskrona musikteaters sommarföreställning med drygt 1 400 besökare på 13 föreställningar.

– Vi trodde inte att det skulle komma så mycket folk som det gjorde, säger Magnus Rosén.

Då stod han på scen, i sällskapets tolkning av Molières ”Den girige”, men i år har han koncentrerat sig på manusskrivandet. Den 8 juli är det premiär för ”Adam & Eva”.

Som titeln antyder går årets berättelse i kärlekens tecken. Inspirerad av Shakespeare – som i sin tur också lär ha inspirerats menar Rosén – handlar pjäsen om närhet och att bli sedd.

– Och då är kärleken den ultimata situationen. Då ser man och blir man sedd, säger han.

Magnus Rosén har skrivit manus till ”Adam & Eva” där titelrollerna gestaltas av Philip Hughes och Anna Lahmer.
Magnus Rosén har skrivit manus till ”Adam & Eva” där titelrollerna gestaltas av Philip Hughes och Anna Lahmer.
Foto: Matilda Ohlsson

Eva gestaltas av Anna Lahmer medan Adam spelas Philip Hughes, som är ett nytt ansikte i Karlskrona musikteater. Han bor till vardags i Stockholm och ser framemot att spela teater i Blekinge.

– Det ska bli jättespännande. Det blir min första upplevelse i Karlskrona också, säger han.

De andra två skådespelarna i föreställningen är Linnea Lahte och Jan Fiedler. På scen tar också musikern Henrik Ström plats. Det kan nämligen förväntas en hel del musik, när Anna Lahmer och Henrik Ström har tonsatt Magnus Roséns texter.

Just nu repar ensemblen i en industrilokal i Torskors, men snart flyttar de ut till Mjölnareholmen då premiären närmar sig. De ser framemot att komma tillbaka till spelplatsen.

– Det blir läckert. Publiken tyckte att det var kul med helheten. Att även få åka båt och kunna ta med sig mat. Det blev en helhetsupplevelse – precis som jag tycker att sommarteater ska vara.

Regisserar gör även i år Joakim Engstrand och producerar gör Björn Skoglund. För första gången hjälper Viktoria Rosén till med scenografi, kostym och rekvisita. Hon har annars i många års tid varit engagerad i Teatersmedjan i Karlshamn.

– Tanken med scenografin är att det ska se ut som baksidan av en teaterscen, berättar hon.

Efter premiären den 8 juli spelas ”Adam & Eva” varje måndag, tisdag och onsdag i juli, samt torsdagen den 1 augusti.

Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.