1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

En halv miljon fattas i Karlskronaklubb – "Han har tagit allt vi hade"

En person i en förening i Karlskrona kommun har tagit en halv miljon kronor från klubbens konto och fört över till sitt privata.
Enligt föreningen har mannen tömt klubbens konto.

– Vi har räknat ihop allt och totalt handlar det om en halv miljon kronor som personen tagit under två års tid. Han har tagit allt vi hade på banken, säger klubbens ordförande.

Har ni haft några misstankar om detta tidigare?

– Vi är fullständigt överraskade.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

En förtroendevald i en idrottsförening i Karlskrona har polisanmälts för förskingring.

Mannen, som är i 40-årsåldern, har fört över pengar från föreningens konto till sitt eget, privata. Detta har skett under en period av två år, och när det hela uppdagades visade det sig handla om sammanlagt 439 000 kronor – men nu har beloppet växt till en halv miljon kronor.

– Vi upptäckte det i samband med att revisionen inte var klar i början av året, då misstänkte vi att allt inte stod rätt till och jag begärde ut ett kontoutdrag från banken, säger klubbens ordförande.

Det inträffade resulterade under tisdagen i en polisanmälan om grov förskingring.

Mannen hade också flera uppdrag i ett politiskt parti i Karlskrona kommun – under onsdagen meddelade partiet att mannen fråntas samtliga uppdrag.

– Jag skulle haft ett möte med personen under tisdagen, men han dök aldrig upp, säger ordföranden.

Hur påverkar detta klubben?

– Vi skulle asfaltera till vår triathlontävling, renovera på idrottsplatsen och bygga om omklädningsrummen för vinsten. Så vi är hårt drabbade och måste se till att lösa de räkningar som kommer nu.

Kommer ni få tillbaka pengarna?

– Ingen aning. Det kan jag inte svara på i dag.