GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En helkväll i blåst och kyla

Publiken uppskattade tisdagens föreställning av pjäsen den Giirige. Men det blev en mycket blåsig kväll på Mjölnareholmen.
Karlskrona • Publicerad 10 juli 2018
Karlskrona musikteater spelade en nytolkning av Moliéres 350 år gamla  pjäs Den girige.
Karlskrona musikteater spelade en nytolkning av Moliéres 350 år gamla pjäs Den girige.

Konceptet ”En helkväll på ön” innefattar båtresa till Mjölnareholmen, en föreställning med Karlskrona musikteater, och mat i form av så kallat skådebröd.

– Vad mysigt det var här, det ser så där gammalt ut, sade Bodil Kjellin när hon steg in i båten Södern II och såg inredningen.

Båten skulle ta ett 40-tal förväntansfulla åskådare ut till Mjölnareholmen för kvällens föreställning av Den Giirige. Pjäsen är en nytolkning på Blekingemål av Molières teaterstycke, med nästan samma namn: Den girige, från 1668.

Anna Martinsson förväntade sig att kvällen skulle bli både mysig och spännande, där hon stod på övre däck med sina två barn Nellie och Clara. Båten Södern II tog publiken ut till Mjölnarholmen.
Anna Martinsson förväntade sig att kvällen skulle bli både mysig och spännande, där hon stod på övre däck med sina två barn Nellie och Clara. Båten Södern II tog publiken ut till Mjölnarholmen.

Det var för andra kvällen som ”En helkväll på ön” anordnades, premiären skedde i måndags.

Väl framme vid Östra Mjölnarholmen möttes publiken av två skådespelare som spelade och sjöng på franska. Anna Lahmer höll i gitarren och sjöng Edith Piaf-sången Milord, ackompanjerad av Mikael Strömquist på dragspel.

Skådespelarna Anna Lahmer och Mikael Söderquist mötte upp med sång och musik redan på Mjölnarholmens kaj.
Skådespelarna Anna Lahmer och Mikael Söderquist mötte upp med sång och musik redan på Mjölnarholmens kaj.

– Vilket välkomnande! utropade en av kvällens besökare som steg iland på holmen.

Skådespelaren Anna Lahmer tyckte det var skönt att premiärföreställningen var avklarad, så att det nu bara var ”att köra på”.

– Igår efter premiären kom många fram och kramades, annars brukar publiken bara ta i hand, sade Anna Lahmer.

– Sådant gillar vi, insköt, Mikael Strömquist.

Så gick publiken vidare och bänkade sig framför scenen. Där delades det ut fleecefiltar för det hade börjat blåsa ordentligt och bli kallt.

– Det går bra, men jag får höja ljudet lite, förklarade föreställningens producent Björn Skoglund.

Oväntat nog  blev kvällen mycket blåsig och kall, men publiken erbjöds värmande fleecefiltar.
Oväntat nog blev kvällen mycket blåsig och kall, men publiken erbjöds värmande fleecefiltar.

I halvtid var det paus med skådebröd i form av vitlöksbröd och kycklingklubba.

– Pjäsen är över förväntan och mer proffsig än jag trodde, Och det är skönt med filt, sade då Marie Nilsson som satt och åt med sin man Conny.

Så fortsatte Den Giirige med andra akten. När slutsången sjöngs klappade publiken takten och gav sedan långa applåder till de medverkande.

– Det var lättsamt, trevligt och folkligt. Det var visserligen blåsigt, men det kunde ju inte skådespelarna hjälpa, sade Sonja Mellerud som var där med familjen.

Mikael EvardSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.