1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Falskt rykte – släppt serievåldtäktsman bor inte i Blekinge

Ryktet på sociala medier menade att en omskriven och dömd serievåldtäktsman efter frisläppande nu flyttat till Karlskrona för att studera på BTH.
Ett rykte som både polisen och högskolan dementerar.
Serievåldtäktsmannen på väg in i Örebro tingsrätt 2011 – han dömdes till 12 års fängelse för totalt 14 överfall på kvinnor och släpptes efter åtta år, 2018. Både BTH och polisen dementerar nu ryktet att mannen ska ha flyttat till Blekinge och Karlskrona.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Att den nu frigivne serievåldtäktsmannen, som dömdes till 12 års fängelse 2011 för totalt 14 överfall på kvinnor, skulle ha flyttat till Blekinge och Karlskrona för studier på Blekinge tekniska högskola dementeras nu av både polisen och högskolan, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Ryktet ska ha uppstått för en vecka sedan på sociala medier – så ihärdigt att nu både polisen i Karlskrona och BTH själva valt att gå ut och dementera uppgifterna.

– Det stämmer helt enkelt inte. Vi har gjort kontroller och kan konstatera att personen inte är inskriven som student hos oss och att han heller aldrig varit student vid högskolan. Vi har fått uppgifterna, men jag vet faktiskt inte varifrån ryktet kommer, säger rektor Mats Viberg till SVT Nyheter Blekinge.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Från polisens sida säger man så här om ryktet:

– Jag vill understryka att så definitivt inte är fallet. Vi har också haft en dialog med andra myndigheter och mannen finns inte här, säger kriminalinspektören Tomas Pärklo till SVT.

Läs mer

Ronneby

Larm om brand i bil E22

just nu

Sölvesborg

Man bröt sig in på återvinning - upptäcktes i container

61-åringen är nu misstänkt för olaga intrång.

Karlskrona

SKADEGÖRELSE: Fönsterkross och klotter på skola

Flera fönster har krossats och någon har sprayat på flera ytor på Rosenfeldtsskolan.

Sport

Duplantis hoppar Karlskrona

Stavhoppstouren stannar till – men utan världsstjärnan

Karlskrona

Stort intresse för uppkopplade badtermometrar

Lista: Här är de varmaste och kallaste badplatserna i Karlskrona.

Karlskrona

Soldat skadade sig vid övning

”Jag har begränsad rörelse- och aktionsförmåga.”