Företag får sanktionsavgift på 40 000 kronor

KARLSKRONA Artikeln publicerades

Ett företag i Karlskrona kommun måste betala 40 000 kronor i sanktionsavgift. Det har Transportstyrelsen beslutat.

Anledningen till det är att myndigheten inte har kunnat genomföra någon kontroll av färdskrivaren, där bland annat förarnas kör- och vilotider registreras, för att se till så att reglerna följts.

I verksamheten har enligt uppgifter från vägtrafikregistret två fordon ägts eller nyttjats. Transportstyrelsen underrättade företaget i fråga tidigare i våras om att man inte har kunnat genomföra en kontroll av kör- och vilotider, eftersom det inte har skickats in några uppgifter kring detta.

Företaget har inte yttrat sig i ärendet och nu har det tagits ett beslut om en sanktionsavgift på 40 000 kronor. För varje ytterligare tillfälle när en företagskontroll inte kunnat genomföras ökar avgiften med 20 000 kronor per fordon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.