Förskola satsar på Pridevecka

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto:Mattias Mattisson

I slutet av maj är det Pride i Karlskrona. Ett perfekt läge att uppmärksamma allas lika värde tycker personalen på Ängslyckans förskola.

Under veckan ska barnen och personalen på förskolan arbeta med olika teman. Man inleder med att hissa regnbågsflaggan på måndagen och fortsätter sedan med att prata om "familjen" som begrepp, om olika handikapp, olika kulturer och avslutar med en maskerad- och paraddag på fredagen.

Alla kommunens skolor ska uppmärksamma Prideveckan, som är vecka 21, på ett eller annat sätt. Här är Ängslyckans planer för veckan:

Måndag: Personalen och barnen hissar regnbågsflaggan tillsammans.

Tisdag: Familjedag. Personalen och barnen samtalar om olika familjekonstellationer, kärnfamilj, stjärnfamilj, regnbågsfamilj, bonusförälder, bonusbarn, bland annat.

Onsdag: Tema handikapp. Samtal om olika handikapp. Vad är ett handikapp, syns det om man har ett handikapp. Här efterlyser personalen föräldrar som har ett handikapp som kanske vill berätta om det inför barnen.

Torsdag: Tema olika kulturer. Här tar förskolan hjälp av föräldrar från andra länder och kanske får barnen at från andra länder.

Fredag: Finaldag med maskerad och parad. De som vill klär ut sig, personalen och barnen bakar regnbågstårta och fikar tillsammans. Hela veckan avslutas med en lek i temat att alla behöver hjälpas åt för att leken ska fungera. Alla som vill får också "rocka sockorna" hela veckan för att uppmärksamma alla likas värde.