GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Gamla soptippen redo för solceller

Affärsverkens planer på en helt ny solcellspark på den gamla soptippen i Gullberna har tagit fart.
I morgon förväntas politikerna godkänna ett markavtal.
Karlskrona • Publicerad 7 maj 2018
Gullberna soptipp
Gullberna soptippFoto: Mattias Mattisson

I februari 2017 presenterade det kommunala bolaget Affärsverken sina planer på en helt ny solcellsanläggning utanför Karlskrona.

Planen är att den ska ligga vid Gullbernadeponin.

Platsen är enligt tidigare undersökningar väldigt förorenad. Den innehåller gammalt industriavfall som tippades på sjuttiotalet och det finns höga halter av kvicksilver – men länsstyrelsen har gett Affärsverken grönt ljus att ha solceller på den norra delen av deponin.

Marken äger Karlskrona kommun och på tisdag ska politikerna i kommunstyrelsen godkänna ett arrendeavtal mellan kommunen och Affärsverken. Det innebär att bolaget arrenderar marken i 30 år med möjlighet till förlängning.

Enligt underlaget till politikerna har Affärsverken bildat en ekonomisk förening.

Det bygger på att intresserade aktörer eller privatpersoner går in som ägare i anläggningen.

Som Sydöstran tidigare berättat finns det en aktionsgruppen mot Gullbernatippen som menar att kommunen och länsstyrelsen gjort för dåliga undersökningar av föroreningarna i området.

Johan SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.