GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hjärtopererade Bernt, 90, fortsätter att trampa

Att han opererat hjärtat hindrar inte 90-årige Bernt Holgersson från att hålla igång. På alla hjärtans dag satte han sig återigen på motionscykeln inne i Wachtmeister galleria och trampade fem mil.
KARLSKRONA • Publicerad 14 februari 2019
Bernt Holgersson, som blir 90 år i sommar, cyklade som vanligt i Wachtmeister galleria på alla hjärtans dag.
Bernt Holgersson, som blir 90 år i sommar, cyklade som vanligt i Wachtmeister galleria på alla hjärtans dag.Foto: Mattias Mattisson

Under torsdagen, den 14 februari, fanns i sedvanlig ordning bland andra representanter från Hjärt- lungföreningen i Karlskrona och sjukvården på plats i gallerian.

– Vi informerar om hjärtat och tar blodtryck och blodsocker och visar hjärt-lungräddning, säger Alva Johnson, eftervårdsombud vid den lokala Hjärt- lungföreningen.

Bernt Holgersson och Alva Johnson.
Bernt Holgersson och Alva Johnson.Foto: Mattias Mattisson

Deltog gjorde också Karlskronabon Bernt Holgersson som genomgått en hjärtoperation och nu har en pacemaker.

Trots att han fyller 90 år i sommar har han som mål att varje dag försöka en cykla en mil. Men det tyckte han inte räckte på självaste alla hjärtans dag när han som vanligt tagit plats på motionscykeln inne i Wachtmeister galleria. Där slutade han först efter fem mil.

– Cykling är bra motion, säger han.

Hans två år yngre fru May-Britt berättar att de båda vill fortsätta att hålla sig så aktiva de kan.

– Så att man inte sitter still för mycket. Det tror jag har hjälpt att vi fortfarande klarar oss så bra som vi gör, säger hon.

Eva Rosqvist och Karin Antonsson med hunden Astrid.
Eva Rosqvist och Karin Antonsson med hunden Astrid.Foto: Mattias Mattisson
Bernt Holgersson tycker bland annat om att simma och cykla. ”Det är bra motion”, säger han.
Bernt Holgersson tycker bland annat om att simma och cykla. ”Det är bra motion”, säger han.Foto: Mattias Mattisson
Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.