GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Idrott i mörker blev en succé

På idrottens dag kunde man prova att idrotta i mörker och leka med UV-ljus. Och det blev en succé.
Karlskrona • Publicerad 29 september 2019
Lek i mörker och UV-ljus blev en succé på Idrottens dag.
Lek i mörker och UV-ljus blev en succé på Idrottens dag.
Foto: Anton Nilsson

Närmare 900 personer besökte under lördagskvällen rackethallarna på NKT arena och fick prova en rad olika idrotter och aktiviteter. Efter ett par timmar släckte man ljuset och tog hjälp av olika redskap med UV-ljus för att testa idrott på ett lite annorlunda vis.

– Det kom mycket mer folk än vi trodde, vi blev verkligen positivt överraskade. En stund blev till och med kö in till badmintonhallen där vi hade UV-ljuset, säger Sofia Swartz som är kommunikatör på Blekinge idrottsförbund.

4 bilder

Hon upplever att både barn och vuxna var lika sugna på att prova aktiviteterna.

– I början kom familjer med små barn och sedan de lite äldre. Det är häftigt att vi kunde locka alla åldrar. Vi nådde också en målgrupp som vi har svårt att nå annars, som inte brukar idrotta. Och det var ju på sätt och vis syftet med hela evenemanget.

Det är inte omöjligt att det blir mer lek med UV-ljus framöver.

– Efter det här är föreningarna jättesugna på fler mörkeraktiviteter, säger Sofia Swartz.

Johanna SpogardhSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.