GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Karlskrona med i global klimatstrejk

Karlskrona är en av totalt 80 platser i landet (i nuläget) som är med i den globala skolstrejkarrörelsen Fridays For Future den 29 november.
Karlskrona • Publicerad 13 november 2019
Klimatdemonstration på väg mot Kungsträdgården i Stockholm i slutet av september i år. Då hölls manifestationer och strejker på över 100 orter i landet arrangerat av Greta Thunbergs rörelse Fridays for future.
Klimatdemonstration på väg mot Kungsträdgården i Stockholm i slutet av september i år. Då hölls manifestationer och strejker på över 100 orter i landet arrangerat av Greta Thunbergs rörelse Fridays for future.
Foto: Anders Wiklund/TT

På Klaipedaplatsen i centrala Karlskrona har den lokala varianten av Fridays For Future stått varje fredag i snart ett års tid. Man har tidigare även marscherat till kommunhuset med ett medborgarförslag om krav på nollutsläpp år 2030 med 350 namnunderskrifter.

Vid den senaste globala klimatstrejken den 27 september deltog ett 100-tal personer i Karlskrona – i Stockholm kom uppemot 60 000.

Nu väntar den femte globala klimatstrejken arrangerad av Fridays For Future den 29 november och just nu cirka 80 städer med – varav Karlskrona är den enda staden i Blekinge.

– Det är sorgligt att vi måste offra vår utbildning för att ekonomiska intressen fortfarande prioriteras framför vår framtid, säger Alde Fermskog, organisatör i FridaysForFuture Växjö, i ett pressutskick.

Fakta

Manifestationen Fridays For Future 29 november

• Alla orter och platser där det strejkas och manifesteras 29 november

Arvika, Avesta, Boden, Bollnäs, Borlänge, Bovallstrand, Burgsvik, Ekerö, Enköping, Eskilstuna, Eslöv, Fagersta, Falköping, Fårösund, Gnesta, Göteborg, Gävle, Habo, Halmstad, Helsingborg, Hudiksvall, Hässleholm, Höganäs, Järfälla, Jönköping, Kalix, Kalmar, Karlskrona, Karlstad, Katrineholm, Kramfors, Kristianstad, Kungsbacka, Laholm, Landskrona, Leksand, Lerum, Linköping, Luleå, Lund, Lysekil, Mora, Nora, Norberg, Norrköping, Norrtälje, Nödinge, Orust, Oskarshamn, Sannerud, Solna, Stockholm (Mynttorget, Kungsholmen, Södermalm, Enskede-Årsta-Vantör), Strängnäs, Sundbyberg, Söderhamn, Södertälje, Söråker, Tanumshede, Tivedens Nationalpark, Tranemo, Trosa, Botkyrka (Tullinge) , Täby, Umeå, Uppsala, Varberg, Visby, Vänersborg, Värmdö, Värnamo, Västervik, Västerås, Växjö, Ånge, Örebro och Östersund.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.