GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Karlskronaprofil misshandlades brutalt: ”En massa blod”

Karlskronaprofilen Mattias Liedholm blev grovt misshandlad framför ögonen på sina barn.
Men mardrömskvällen slutade inte på akuten - senare under kvällen blev hans söner jagade med bil genom stan.
Karlskrona • Publicerad 31 juli 2018 • Uppdaterad 1 augusti 2018
Mattias Liedholm blev utsatt för en grov misshandel under söndagskvällen och ska nu operera både käken, kindben och tinning vid Lunds universitetssjukhus.
Mattias Liedholm blev utsatt för en grov misshandel under söndagskvällen och ska nu operera både käken, kindben och tinning vid Lunds universitetssjukhus.
Foto: Sophia Ahlin

Mattias Liedholm, känt namn inom Moderaterna i Karlskrona samt rektor på flera stora gymnasieskolor i stan råkade riktigt illa ut under söndagskvällen.

Då skulle hans söner tillsammans med flickvänner ta ett kvällsdopp på Långö - en kväll som kom att sluta i katastrof.

”Pang, ett slag som jag inte ser. Allt försvinner”

När ungdomarna skulle köra från badet utsatte ett annat gäng gruppen för verbala kränkningar. Därefter låste de med hjälp av tre bilar sedan fast ungdomarnas bil i ett hörn vilket förhindrade dem från att ta sig därifrån.

– En av mina söner ringde polisen men eftersom det var kö, ringde han istället upp mig via facetime och visade vad som hände, säger Mattias Liedholm till Sydöstran.

Mattias Liedholm åkte direkt ut till Pantarholmkajen. Där bevittnar han ett flertal bilar som blockerade sonens bil och sex till sju unga killar som står runt den. De försöker med våld tvinga ut passagerarna från bilen.

– Det första jag gör är att gå runt och filma alla inblandade och fordonen och går fram till gänget och säger att jag filmat allt och att de ska ge sig iväg därifrån, berättar Mattias Liedholm.

Efter det går allt snabbt.

– Pang, ett slag som jag inte ser. Allt försvinner. Jag hör att folk försöker få kontakt med mig men jag kan bara kommunicera genom att visa med tummen upp eller ner, säger Mattias Liedholm.

Direkt blir han transporterad till sjukhuset med ambulans. På sjukhuset blir kvar han för undersökningar i två dagar, där han fortfarande befinner sig.

–Efter ett långt händelseförlopp på sjukhuset kan jag bara konstatera att jag ligger här med multipla frakturer på insidan av ansiktet, från tinning till käke och väntar på operation, säger Mattias Liedholm.

Men kvällen tar inte slut på sjukhuset. Mattias Liedholm berättar att sönerna senare under kvällen sett gärningsmannen på en bensinstation. De kontaktade polisen som ombad dem att ta bilens registreringsnummer men blir upptäckta av killarna - och en biljakt följer.

– De blir upptäckta och jagade av killarna. En lång biljakt följer där killarna försöker ramma bilen i hög fart och mina söner tar sig därifrån genom att köra mot polishuset, berättar Mattias Liedholm.

Sönerna får sedan poliseskort hem. Mattias Liedholm har blivit förhörd av polisen och under tisdagen väntas han flyttas till Lunds universitetssjukhus för att operera både käke, kindben och tinning.

– Han har änglavakt som lever, säger hans fru Sophia Ahlin.

Lisen DäldborgSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.