Kritik mot hundar på badplatser – ”Visar ofta ingen hänsyn”

Karlskrona Artikeln publicerades

En privatperson har skickat in ett klagomål till Karlskrona kommun för att visa sitt missnöje mot att hundar vistas på badplatserna.

”Det är inte trevligt att man får bada med sin hund på alla badplatser i kommunen och jag undrar varför?”, skriver personen.

I klagomålet skriver personen också var man ska bada om man är hundrädd eller allergisk.

”Hundägarna visar ofta ingen hänsyn - man går ut med sin/sina hundar bland alla badande och efter det ristar hunden av sig över badgästerna.”, står det i brevet.

Kommunen har svarat att det är de lokala ordningsföreskrifterna som gäller och därför är det tillåtet för hundar att bada på kommunens badplatser – om de är kopplade.

Tjänstemannen skriver i svaret att det är politikerna som är ansvariga för de lokala ordningsföreskrifterna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.