Misstänks för flera brott efter stölddrama i Jämjö

Jämjö Artikeln publicerades

Det märkliga dramat på ett företag i Jämjö, där en bil i fredags hissades upp av truckar sedan en misstänkt tjuv påträffats inne på företaget, har nu resulterat i flera polisanmälningar.

I fredags larmades polisen till Jämjö sedan anställda på Montex butik upptäckt hur en mystisk bil kört in på deras innergård och parkering. Kort därefter påträffades en person inne i butikspersonalens omklädningsrum. Denne flydde då ut till den väntande bilen.

Personalen låste då grindarna och hissade upp bilen med hjälp av truck, där de två misstänkta gärningsmän fick sitta i väntan på polis.

En 35-årig man, hemmahörande i Kalmar län, har nu polisanmälts misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott – eget bruk och försök till stöld efter dramat i Jämjö.

Dramat i Jämjö har också resulterat i en motanmälan. Den man som satt kvar i bilen har nu polisanmält personal på företaget för att ha tillgripit hans bil medan han satt och sov i den. Mannen påstår i sin anmälan att han sov under det inträffade och inte vaknade förrän bilen var upplyft mellan två truckar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.