1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Misstänkta tjuvar fångades i bil – hissades upp med truck

De misstänkta tjuvarna fann sig plötsligt instängda när personal på ett företag i Jämjö plötsligt låste grindarna och hissade upp flyktbilen med truckar.
Foto: Johan Nilsson/TT

Kring lunchtid på fredagen utspelade sig ett märkligt drama i Jämjö.

Enligt nyhetssajten 24Blekinge ska två misstänkta tjuvar ha tagits på bar gärning i samband med ett stöldförsök i en butik på Vallevägen i Jämjö strax före lunch. Personalen ska då ha låst grindarna, jagat efter gärningsmännen och hissat upp deras bil med hjälp av truckar.

De misstänkta gärningsmännen ska enligt uppgift ha blivit instängda i bilen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen region syd, bekräftar att polisen har larmats till platsen med anledning av en misstänkt stöld.

– Vi är på plats för att utreda vad som hänt. Det inkom till oss som någon form av stöld eller inbrott. De initiala uppgifterna säger att det är en person som har försökt fly från platsen, säger hon till Sydöstran vid kvart i två på fredagseftermiddagen.

Personen ifråga ska ha blivit hindrad tills dess att polisen kom till platsen.

– Vi håller på att få grepp om situationen och tar reda på vad som har skett. Två personer kontrolleras just nu av polisen, sade Katarina Rusin till Sydöstran under fredagseftermiddagen.

Enligt Blekinge Läns Tidning var det företagets vd Erik Ulfström som själv var inblandad i att hissa upp de misstänkta tjuvarnas bil.

– Vi hade sagt att vi skulle lyfta upp honom om vi fick tag i honom. Och det gjorde vi. Sen försökte de hoppa ut och då lyfte vi upp dem lite till. Sen fick de sitta där tills polisen kom, säger han till BLT.

Denna tidsrymd ska ha varit så lång som 40 minuter.

Enligt polisens presstalesperson ska det i övrigt ha rört sig om ett rutinärende för deras del. En person medtogs för provtagning, misstänkt för narkotikabrott och stöldförsök. Ytterligare en person omhändertogs för fylla, uppger TT.