unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Morddömd Blekingebo byter till ”advokaternas advokat”

Den 56-årige Karlskronabo som har dömts till 18 års fängelse för att ha mördat sin fru med ett buntband byter nu till ”advokaternas advokat”.
Johan Eriksson brukar kallas advokaternas advokat och har varit försvarare i flera uppmärksammade fall, bland annat efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm.
Johan Eriksson brukar kallas advokaternas advokat och har varit försvarare i flera uppmärksammade fall, bland annat efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm.
Foto: Christine Olsson/TT

Det var den 11 juli i fjol som den 56-årige mannen ringde till SOS när han enligt egen utsago hittade sin fru livlös med ett buntband runt halsen i deras gemensamma hem.

Enligt mannen ska hon tidigare ha hotat att ta livet av sig med ett buntband och nu genomfört hotet. När räddningstjänsten kom till platsen fick de igång kvinnans puls, men bara tillfälligt och hon dog senare samma dag.

Enligt obduktionen dog kvinnan av åtstramande våld mot halsen. Kvinnans halsskador var dock värre än andra som har tagit sitt liv med ett buntband, vilket tyder på att hon inte gjorde det själv. Hon hade även skador på armarna som troligtvis orsakats av någon annans grepp.

I april dömdes 56-åringen till 18 års fängelse för att ha mördat sin fru. Han överklagade dock domen till Hovrätten och har nu bytt till advokaternas advokat Johan Eriksson, det skriver Blekinge läns tidning.

I hela sju år har Johan Eriksson utsetts till Advokaternas advokat i tidningen Legally Yours undersökning. Han har även varit advokat i flera uppmärksammade fall, bland annat efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm och i Zlatan Ibrahimovics förtalsfall.

Hovrätten över Skåne och Blekinge ska ta upp mordfallet i juni.