unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu får Live Green extra form och färg

Den årliga sommarfestivalen Live Green i Hoglands park har blivit med smått – närmare bestämt med The Arts Dot, en hel ny festival i festivalen, och precis som det låter en konstfestival.
Bakom initiativet står den internationellt uppmärksammade och Karlskronabaserade konstnären Svetlana Leuchuck.
Bakom initiativet står den internationellt uppmärksammade och Karlskronabaserade konstnären Svetlana Leuchuck.
Foto: Mattias Mattisson

Initiativtagare är konstnären Svetlana Leuchuk, som har ambitionen att göra TheArts Dot till en internationell festival, och inte bara för konstnärer att visa upp, och sälja, sin konst, utan också för till exempel olika interaktiva konstupplevelser, live-målningar, workshops, föreläsningar, debatter kring hållbarhet etc – i en inspirerande atmosfär, och med möjlighet också att bygga upp en helt ny publik av konstälskare.

Festivalen skulle i förlängningen kunna bli en internationell publikmagnet, hoppas arrangörerna – som nu riktar ett upprop till alla konstnärer som känner sig manade att delta i premiärfestivalen den 3-4 augusti; vare sig man arbetar med bildkonst, måleri, illustrationer, grafik, skulptur, installation eller digital konst. Eller har något annat att komma med. Kravet är emellertid att alla konstverk måste vara originala; alltså vara gjorda av konstnären själv.