GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya medarbetare på Sydöstran

Sydöstran har anställt två reportrar. Karin Ferneborg blir ny lokalredaktör i Sölvesborg och Ebba Blume länsreporter.
Karlskrona • Publicerad 7 januari 2013
Ebba Blume (t v) och Karin Ferneborg, nyanställda reportrar på Sydöstran.
Ebba Blume (t v) och Karin Ferneborg, nyanställda reportrar på Sydöstran.
Foto: Mattias Mattisson

Ebba Blume ersätter mångåriga medarbetaren Margareta Andersson, som gick i pension vid årsskiftet. Ebba ska främst arbeta med länsbevakning och får ett särskilt ansvar för frågor som berör landstinget.

Hon har, efter journalistexamen vid Mittuniversitetet, arbetat som nyhetsreporter på bland annat Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren. 2010-2011 var hon anställd som landstingsreporter på Jönköpings-Posten.

Ebba Blume kommer närmast från en anställning vid Dagens Medicin i Stockholm.

Karin Ferneborg efterträder Anna Helmbold som en av två lokalredaktörer i Sölvesborg. Hon är utbildad vid Ljungskile Folkhögskola och har arbetat bland annat på Östgöta Correspondenten.

Förutom lokalnyheter har Karin Ferneborg svarat för flera uppmärksammade reportage om människor och företeelser i Östergötland.

Gunnar Svensson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.