Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Opera är till för alla"

Operafabriken vill sprida operan ut till allmänheten. I tisdags nådde den Karlskrona och Amiralitetskyrkan med operan Romeo och Julia.
Karlskrona • Publicerad 1 augusti 2012
Foto: Franz Feldmanis
Den ideella föreningen Operafabriken vill nå ut med opera till allmänheten. Erik Arnelöf (Capellio), Marcus Birgersson (Tebaldo) och David Wijkman (Lorenzo) medverkade i Amiralitetskyrkan i går kväll.
Den ideella föreningen Operafabriken vill nå ut med opera till allmänheten. Erik Arnelöf (Capellio), Marcus Birgersson (Tebaldo) och David Wijkman (Lorenzo) medverkade i Amiralitetskyrkan i går kväll.Foto: Franz Feldmanis
Foto: 
Romeo, Leena Malkki, och Julia, Frida Thor Bergström, vet att de snart måste skiljas åt.
Romeo, Leena Malkki, och Julia, Frida Thor Bergström, vet att de snart måste skiljas åt.Foto: Franz Feldmanis
Julias far Capellio, (Erik Arnelöf), gör allt för att krossa hennes kärlek till Romeo, (Leena Malkki).
Julias far Capellio, (Erik Arnelöf), gör allt för att krossa hennes kärlek till Romeo, (Leena Malkki).Foto: Franz Feldmanis
Igår gästade Operafabriken Amiralitetskyrkan med operan Romeo och Julia. Leena Malkki spelade Romeo och Frida Thor Bergström Julia. Berättare, i bakgrunden, var Henrik Andersson. Han stod också för regin.
Igår gästade Operafabriken Amiralitetskyrkan med operan Romeo och Julia. Leena Malkki spelade Romeo och Frida Thor Bergström Julia. Berättare, i bakgrunden, var Henrik Andersson. Han stod också för regin.Foto: Franz Feldmanis

Den ideella föreningen Operafabriken, baserad i Malmö, är en fristående teatergrupp som producerar sommaroperor. De vill få gemene man att upptäcka det magiska i operans värld.

Den ska inte bara vara förbehållen en kulturelit.

Annons

Förra sommaren turnerade Operafabriken med operan Don Giovanni och i år har de satt upp Vincenzo Bellinis drama Romeo och Julia.

Efter att gästat Halland och Skåne var det i går kväll Karlskronabornas tur att få njuta av operan.

Den blev det sista programmet i Carlscrona Chamber Music Festival 2012. Ett knappt hundratal hade igår kväll hittat till Amiralitetskyrkan, Ulrica Pia.

Romeo och Julia är en berättelse om passion och kärlek. Två ungdomar slits på var sin sida av två rivaliserande släkter. Det tragiska slutet, då ungdomarna dör, är knappast obekant för någon.

Föreställningen gavs på italienska med en skådespelare, Henrik Andersson, som berättare. Han har också regisserat föreställningen. Operafabrikens producent är Leena Malkki. Hon startade den fria teatergruppen 2010 för att skapa en plattform för professionella sångare i början av deras karriärer.

Rose-Marie Axelsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons