1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Pengaregn över spelstudio från Karlskrona

Penna, papper, en mobil – och en halv miljon dollar. Det är ingredienserna när den blekingska spelstudion Attractive Interactives nya spel ska bli verklighet.
En skolklass speltestar Attractive Interactives spel Paper Game. Spelstudion har fått en rejäl påse pengar för att utveckla och lansera sitt nya spel.
Foto: Attractive Interactive

I förra veckan gjorde spelstudion Attractive Interactive från Karlskrona en överenskommelse med den asiatiska investeraren och förläggaren Habby om en investering på en halv miljon dollar i deras kommande spel Paper Game. Räknat i svenska kronor blir investeringen knappt 4,5 miljoner.

Attractive Interactive utvecklar mobilspel med fokus på teknisk innovation. Syftet med Paper Game är att vem som helst ska kunna skapa sitt eget spel med hjälp av penna, papper och mobil. Spelet planeras att släppas under nästa år.

Förutom en rejäl investering omfattar överenskommelsen också en global publicering av det kommande spelet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Vi ser verkligen fram emot samarbetet med Habby. De har lång erfarenhet av mobila spel och delar vår vision om vad Paper Game kan utvecklas till. Med stöd från både Habby och Blekinge Business Incubator kommer vi att kunna leverera Paper Game till spelintresserade över hela världen, säger Pontus Björkberg på Attractive Interactive.

Affärsutvecklare på Blekinge Business Incubator och Gameport har stöttat spelstudion under förhandlingarna med den globala spelförläggaren.

– Under de två senaste åren har våra bolag attraherat över nio miljoner kronor i internationellt riskkapital. Det är ett tydligt tecken på att vi har intressanta bolag med stor potential i Sverige och Blekinge, säger Anders Cronholm, vd på Blekinge Business Incubator.

Läs mer

Ronneby

Cykelvasans målgång i Bräkne-Hoby

”Hemmavasans” deltagare får en realistisk målgång

Lokalkorrarna

Kort om Marcus Bernhardsson

Möt en av tidningens korrar

Nyheter

Regionen måste spara – Blekinges busstrafik dras ner

Region Blekinge tvingas till flera neddragningar på grund av coronaviruset.

Karlskrona

Polis: Man skrämde kvinna med hammare

Man misstänkt för ofredande.

Nyheter

”Fasan är att ta med sig smittan in på ett boende”

Undersköterska Lisbeth Bengtsson: ”Folk bryr sig inte. Nästan så jag förlorat tron på mänskligheten”.

Sport

Karlskrona HK:s lagbygge 2020/2021

Så byggs Karlskronas trupp till nästa säsong