GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Prideprofil till attack mot Samstyret efter flaggbeskedet

Riksdagsledamot Barbro Westerholm (L) rasar över beskedet att Sölvesborgs kommun inte ska hissa Prideflaggan utanför kommunhuset.
Sölvesborg • Publicerad 13 september 2019 • Uppdaterad 13 september 2019
Barbro Westerholm (L).
Barbro Westerholm (L).

– Jag har själv tagit kampen under 40 år och sett hur arbetet mot diskriminering och kampen för mänskliga rättigheter har gått åt rätt håll. Jag förstår inte varför SD-M-KD-ledningen i Sölvesborg skulle vara emot detta, säger Barbro Westerholm (L), riksdagsledamot och mångårig kämpe för HBTQ-rättigheter, i ett pressmeddelande.

Samstyret där SD, M, KD och SoL-partiet ingår ska nu införa en mer traditionell flaggpolicy, vilket gör att regnbågsflaggan inte åker upp vid kommunhuset framöver.

– Prideflaggan är en global symbol för mänskliga rättigheter. Först för kampen mot homofobi och diskriminering på grund av könstillhörighet men den börjar nu också användas vidare som en symbol i kampen mot övriga former av diskriminering. Att förbjuda prideflaggan är ett slag mot arbetet för de mänskliga rättigheterna, säger Barbro Westerholm.

Johan SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.