GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Scandic vill bygga ny flygel

Scandic hotell vid Fisktorget vill bygga ut. En ny flygel på hotellets västra sida är önskemålet, men det tillåter inte detaljplanen.
Karlskrona • Publicerad 6 mars 2018 • Uppdaterad 9 mars 2018
Scandic vill bli större.
Scandic vill bli större.Foto: Franz Feldmanis

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ska på torsdag ta ställning till om man ska göra om detaljplanen och därmed öppna upp för mer bebyggelse. I dagsläget går det inte då marken är prickad och planen strikt reglerad.

– Vi har tillsammans med vår fastighetsägare Midstar lämnat in en bygglovsansökan, vi vill utforska möjligheten att bygga ut, bekräftar Ola Johansson, hotelldirektör hos Scandic Karlskrona.

Man vill bygga ut på den parkeringsplats som hotellet nu förfogar över, i riktning mot Stakholmen.

– Ja, den ytan skulle nog passa bra. Då skulle det bli ett U istället för ett L som det är idag, säger Ola Johansson och syftar på hotellets nuvarande L-form.

Vill ni bygga ytterligare hotellrum eller är det andra syften, till exempel fler konferensutrymmen?

– Det tror jag att vi får återkomma till, hur det kommer att se ut mer konkret. Men det är klart att vi har idéer och tankar.

Lite av ett hemlighetsmakeri alltså?

– Ja, och att annars blir det bara en massa spekulationer. Det här är ju på prickad mark så vi får se vilka möjligheter som finns, säger Ola Johansson.

Johanna SpogardhSkicka e-post
Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.