STUDENT: Segerspark rakt ut för af Chapmans champions

Karlskrona Artikeln publicerades
Konfettiregn hör till när man tar studenten.
Foto: Joel Petersson
Konfettiregn hör till när man tar studenten.

Konfettin regnade, mobilkamerorna gick varma och studenterna skrek sig hesa på trappan när det på fredagen var dags för eleverna på af Chapmangymnasiet att ta studenten.

Precis som det ska vara när det är studentutspark.

Nu har de sista studenterna från Karlskronas kommunala gymnasieskolor sparkats ut. Studentfirandet i dagarna tre inleddes i onsdags med Ehrensvärdska gymnasiet, följt av Törnströmska gymnasiet på torsdagen.

På fredagen hade turen kommit till af Chapmangymnasiet, som på eftermiddagen sprang ut på trappan till nära och käras jubel. Innan dess hade eleverna samlats en sista gång i aulan för studentavslutning, med tal, musikunderhållning och stipendieutdelning.

Glädjeyran kunde man inte ta fel på.
Foto: Joel Petersson
Glädjeyran kunde man inte ta fel på.

– Idag är det er dag. I dag ska ni njuta. I dag är ni oslagbara, sa rektor Marie Franzén i sitt tal till studenterna, i vilket hon gjorde en koppling till Freddie Mercury och Queen.

– Ni ska ert eget Queen och leva er egen dröm. I dag är det ni som är The Champions, fortsatte hon.

Därefter väntade konfettiregn på trappan och dans till dunkande discomusik, innan det var dags att tar emot släkt och vänners pris och lov.

Som sig bör när man tar studenten.

+ 6
Studentutspark af Chapman
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.