1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nättrabytrafikanter: Släpp på gasen på måndag

Nu ändras hastighetsgränserna på vägar och gator i Nättraby, område 4. De nya hastigheterna träder i kraft måndagen den 18 november. Var uppmärksam på skyltningen av de nya hastigheterna, skriver Karlskrona kommun på sin hemsida.
På stadsgator och gator som saknar cykelbanor och som har korsande gång- och cykeltrafik blir den nya hastigheten 40 km/h.
Foto: /TT

NÄTTRABY

Efter nyår återstår bara att sätta upp nya skyltar i Rödeby och Jämjö. Så trafikanter uppmanas att hålla koll på vad som gäller.

Den som är ute med bilen i Karlskrona kommun kan räkna med att vara tvungen att släppa på gasen på ganska många ställen. 2017 tog politikerna beslut om att se över hastigheterna i framför allt de tätbebyggda områdena i Karlskrona kommun. Förenklat så är det 30 kilometer i timmen som gäller mellan klockan sju och 17 på sträckor förbi exempelvis skolor och även på de flesta villagator.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

På stadsgator och gator som saknar cykelbanor och som har korsande gång- och cykeltrafik blir den nya hastigheten 40 km/h. Bashastigheten på huvudgator i orter ändras till 60 km/h där det finns få oskyddade trafikanter.

Hastighetsplanen för Karlskrona omfattar kommunens huvudgatunät, gator med kollektivtrafik och centrumområden. Syftet med de nya hastighetsgränserna är att få en säkrare trafikmiljö med enhetligt anpassade hastigheter. Utifrån olika kriterier har det gjorts analyser för att få "rätt hastighet" på respektive gata.

Under 2019 har Torskors, Spandelstorp, Hässlegården och Nättraby fått nya skyltar. På måndag träder de nya hastigheterna i Nättraby i kraft. Under 2020 återstår Rödeby och Jämjö om planen hålls.

Så här ser tidsplanen ut för genomförandet av nya hastigheter. Nu går arbetet in på upploppet och om allt går planenligt ska förändringarna vara klara i slutet av 2020.
Foto: Joakim Ekberg

Hastighetsplanens genomförande:

Område 1 (Trossö med mera till brohålan Sunnakanal) april-juni 2018

Område 2 (Lyckeby, Verkö) september-november 2018

Område 3 (Torskors, Spandelstorp, Hässlegården) april-juni 2019

Område 4 (Nättraby) september-november 2019

Område 5 (Rödeby) april-juni 2020

Område 6 (Jämjö) september-november 2020

Kommunfullmäktige antog alternativ 1 i WSPs rapport "Hastighetsplan för Karlskrona kommun" på sammanträdet den 30 mars 2017.

Källa: karlskrona.se

Läs mer

Ronneby

Cykelvasans målgång i Bräkne-Hoby

”Hemmavasans” deltagare får en realistisk målgång

Lokalkorrarna

Kort om Marcus Bernhardsson

Möt en av tidningens korrar

Nyheter

Regionen måste spara – Blekinges busstrafik dras ner

Region Blekinge tvingas till flera neddragningar på grund av coronaviruset.

Karlskrona

Polis: Man skrämde kvinna med hammare

Man misstänkt för ofredande.

Nyheter

”Fasan är att ta med sig smittan in på ett boende”

Undersköterska Lisbeth Bengtsson: ”Folk bryr sig inte. Nästan så jag förlorat tron på mänskligheten”.

Sport

Karlskrona HK:s lagbygge 2020/2021

Så byggs Karlskronas trupp till nästa säsong