unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Spelutvecklingsprojekt får miljonstöd av EU

Ett spelutvecklingsprojekt i Blekinge och Skåne har beviljats 13,2 miljoner kronor i EU-stöd.
Nu är målet att bli den mest attraktiva spelregionen i Europa och i världen.
Anders Cronholm, vd för Blekinge Business Incubator.
Anders Cronholm, vd för Blekinge Business Incubator.
Foto: Johan Hultgren

Sedan 2000-talets början har Blekinge Business Incubator (BBI) och Gameport tillsammans varit drivande i Blekinge inom spelutveckling och spelprogrammering, både inom utbildning och etablering av nya startupbolaget. Det skriver BBI i ett pressmeddelande.

Nyligen började man samarbeta med inkubatorerna i regionerna Malmö och Lund – vilket nu har lett till att man har beviljats EU-medel på 13,2 miljoner över tre år för att kunna skapa en unik region inom spel- och mjukvaruutveckling.

– Vi är oerhört stolta och glada över att vårt hårda arbete och samarbetet med Malmö och Lund har resulterat i att vi nu skapar stora möjligheter för regionen. Samarbetet kommer att bli starten till en riktigt fantastisk utveckling för Blekinge och Skåne, säger Anders Cronholm, vd på BBI.

Enligt honom kommer det att bli ett stort fokus på Karlskrona och Karlshamn.

Målet är bland annat att starta fler hållbara spelbolag, få fler kvinnor och utlandsfödda personer till de regionala spelbolagen och att skapa internationella etableringar i regionerna.

”Med hjälp av beviljade EU-medel kan vi nu skapa den mesta attraktiva spelutvecklingsregionen i Europa och kanske hela världen”, står det i pressmeddelandet.