Trendiga öler festivaltema

Karlskrona Artikeln publicerades
I fjol tog biljetterna till kvällspassen snabbt slut. I år hoppas Pär Hjalmarsson, Dan Magnus Svensson, Joakim Bengtsson och Lennart Johansson på en ny succé.
Foto:Björn Mogreen
I fjol tog biljetterna till kvällspassen snabbt slut. I år hoppas Pär Hjalmarsson, Dan Magnus Svensson, Joakim Bengtsson och Lennart Johansson på en ny succé.

Suröl, färsköl som smaksätts direkt på plats, svart lager, Linus Norda – och en världspremiär. Det är några av inslagen i årets Ölfestival på Sjörök; den sjätte i ordningen.

Just nu går en sisådär 500 östblekingar och räknar ned inför det första veckoslutet i september, och årets Ölfestival – som i år fokuserar än mer på lokala och regionala mikrobryggerier.

Som på till exempel nya Bryggeri Skeppsgossen.

– Vi premiärsålde våra första öler på Skärgårdsfesten, och det gick över förväntan, berättar bryggarchefen Joakim Bengtsson – som kommer att delta i festivalen med fyra eller fem öler av sina just nu nio. Bland annat en röd och en svart lager och med namn som "Pillemausaren".

Brygghus 19 i Karlshamn presenterar sitt breda sortiment, och i det numera öler som smaksätts direkt i baren. På festivalen frestar man med blandningarna grapefrukt/ingefära, och persika/passionsfrukt.

Spontanjäst suröl från skånska Brekeriet har också sin växande publik.

– Det är lättare att säga vad vi i n t e bjuder på, menar arrangerande Pär Hjalmarsson och Lennart Johansson – som tror att årets utbud landar på i runda tal 200 olika ölsorter från framför allt norra Europa och USA. Och från alkoholfritt och lättöl till några extrastarka rackare.

Dessutom blir det flera föreläsningar, fotoutställning – och musikaliteter från de båda ölälskarna Linus Norda och Anders Svensson.

Det kommer att säljas festivalbiljetter till tre pass, 4-5 september.