WEBB-TV: Brand i lägenhet – kvinna allvarligt skadad

Karlskrona Artikeln publicerades
Under tisdagsmorgonen brann det i en lägenhet i centrala Karlskrona.
Foto: Mattias Mattisson
Under tisdagsmorgonen brann det i en lägenhet i centrala Karlskrona.

Tidigt på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en brand i en lägenhet i centrala Karlskrona.

En anmälan om mordbrand har upprättats – en kvinna i 50-årsåldern är allvarligt skadad.

– Vi gjorde rökdykning i en lägenhet och hittade en person vid liv i sovrummet. Kvinnan fick åka med ambulans till sjukhuset, säger Stefan Eriksson, vid räddningstjänsten i östra Blekinge.

Senare under tisdagsmorgonen vid klockan 8.45 meddelar Region Blekinge att kvinnan, som är i 50-årsåldern, har allvarliga skador.

Larmet från ett flerfamiljshus på Norra Smedjegatan kom in strax före klockan 05.30.

Enligt räddningstjänsten var det kraftig rökutveckling från lägenheten på första våningen.

Larmet kom strax innan 05.30.
Larmet kom strax innan 05.30.
Foto: Mattias Mattisson

– Den är helt utbränd. Allting har smält som finns i lägenheten. Det är inga skador på våning två och tre, vi har fått vädra lite rök på andra våningen. Alla personer som bor i fastigheten fick lämna den vid branden, säger Stefan Eriksson.

Räddningstjänsten har nu lämnat, men polis är kvar på platsen och arbetar med en teknisk undersökning. En anmälan om mordbrand har upprättats.

Foto: Mattias Mattisson
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.