Maskerade män jagas efter väpnat rån

Karlskrona Artikeln publicerades
Två maskerade och knivbeväpnade rånare slog på tisdagskvällen till mot Mariebergs livs i Karlskrona.
Foto: Joel Petersson
Två maskerade och knivbeväpnade rånare slog på tisdagskvällen till mot Mariebergs livs i Karlskrona.

En livsmedelsbutik i Marieberg i Karlskrona utsattes under tisdagskvällen för ett väpnat rån när två knivbeväpnade män tvingade till sig kontanter.

Vid klockan 18.53 på tisdagen, strax före stängning, kom två maskerade rånare in på Mariebergs livs i Marieberg, utrustade med knivar. Rånarna ska ha kommit över kontanter och lämnade sedan butiken till fots.

Enligt polisen är personalen i butiken mycket chockad efter händelsen, men ingen ska ha skadats fysiskt vid rånet.

Polisen sökte under kvällen av området kring butiken, men sent på tisdagskvällen hade ingen gripits.

– Det är ett antal enheter kvar på plats och jobbar, säger Christer Fuxborg vid polisen till Sydöstran vid klockan 20.45.

Han fortsätter:

– Man har bland annat tittat på övervakningsfilm från butiken och försöker säkra spår. Gärningsmännen ska ha sprungit i riktning mot Kungsmarken och man kör även dörrknackning i området.

De båda rånarna ska vara omkring 1,80 långa och var klädda i svart. De bar masker, en guldfärgad och en vit, vid rånet, och båda gärningsmännen ska ha varit beväpnade med kniv.

När Sydöstran senare på kvällen besöker platsen har polisen lämnat och butiken är stängd.

– När jag kom hit vid 20-tiden var här minst fyra polisbilar, varav en buss, säger en man som Sydöstran pratar med.

Han har dock inte sett själva rånet äga rum.

– Det var en kund som skulle lämna ett paket i butiken strax innan klockan sju och undrade varför det redan var stängt. Då såg jag att ägarens bil fortfarande stod kvar på parkeringen. En kille sa att han såg två personer med mask gå in i butiken, säger en annan man, som också vill vara anonym.

Han bor i Marieberg och berättar att han själv tidigare har utsatts för inbrott i sitt hem.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.