Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Amerikanska artister i kampanj för klimatet

Musik • Publicerad 17 september 2021
Billie Eilish är en av de amerikanska artister som engagerar sig för klimatet. Arkivbild.
Billie Eilish är en av de amerikanska artister som engagerar sig för klimatet. Arkivbild.Foto: AP/TT

Billie Eilish, Finneas, Maroon 5 och Brittany Howard är några av de amerikanska artister som nu engagerar sig mot klimatförändringarna, skriver Billboard. I en kampanj uppmanar de sina många fans att försöka få den amerikanska kongressen att stödja president Joe Bidens infrastrukturpaket som kallas Build back better, och där det också finns stora satsningar på klimatet och ren elektricitet.

Bland annat lägger artisterna upp bilder på röda utropstecken och extremväder, med hashtaggen #coderedclimate och #coderedcongress, alltså kod röd för klimatet och kongressen. Länkar där folk kan mejla sina lokala representanter är också inkluderade.

Andra artister och skådespelare som deltar är exempelvis Leonardo DiCaprio, Jane Fonda, Mark Ruffalo samt Damian och Stephen Marley.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons