Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Anna Jansson får Crimetimes hederspris

Litteratur • Publicerad 17 september 2021
Anna Jansson får ett hederspris. Arkivbild.
Anna Jansson får ett hederspris. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Författaren Anna Jansson tilldelas Crimetime Awards hederspris för 2021, med motiveringen "Prisad, älskad och framför allt läst". Priset delas ut till en författare som har varit banbrytande för den svenska kriminallitteraturen och "har satt Sverige på deckarkartan".

"Jag blev verkligen överraskad och glad! Att få ta emot en så hedersam utmärkelse är stort. Jag är så tacksam att jag fått möjligheten att göra det jag tycker är roligast av allt; att få skriva! Ett stort tack till mina läsare, de som varit med mig på vägen i över tjugo år och till de nya som hittat mina böcker", säger Anna Jansson i ett pressmeddelande.

Annons

Juryn framhåller att Anna Jansson är både folkkär och produktiv, och att hennes böcker innehåller såväl smarta kriminalgåtor som ett stort hjärta och kunskap om historien, naturen och vetenskapen.

Priset delas ut på Bokmässan den 25 september.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons