Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Atlantis lever vidare med nya ägare

Musik • Publicerad 18 maj 2020
Lisa Ekdahl är en av många artister som spelat in på Atlantis. Arkivbild.
Lisa Ekdahl är en av många artister som spelat in på Atlantis. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Atlantis studio på Karlbergsvägen i Stockholm får tillbaka Abba-flygeln och har nu också nya ägare. Studion där Abba bildades och spelade in klassiker som "Waterloo", "Mamma Mia" och "Money money" drivs nu av Martin Tefere, Jörgen Ringstrand, Jonas Kamprad, Sami Sirviö, Lars-Johan Jarnheimer och Stefan Broman.

Den tidigare ägaren, ljudteknikern Janne Hansson, är glad.

Annons

"Jag kunde inte vara mer nöjd med det gäng som nu tar över stafettpinnen. De har ett genuint musikintresse, är väldigt måna om att bevara och utveckla verksamheten och har en solid ekonomisk grund som inte lämnar några tvivel hos mig. Det är dags att skriva ny musikhistoria", säger han i ett pressmeddelande.

Studion genomgår just nu en varsam renovering och ska tas i bruk igen i september. Vissa detaljer, som ekokammaren, ska lämnas orörda. Abba-flygeln köptes tillbaka från en auktion på Sotheby's.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons