Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

BBC vill att anställda tar bort Tiktok

Nöje • Publicerad 19 mars 2023
Både BBC och den brittiska regeringen har förbjudit sina anställda att använda Tiktok av säkerhetskäl. Arkivbild.
Både BBC och den brittiska regeringen har förbjudit sina anställda att använda Tiktok av säkerhetskäl. Arkivbild.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Det brittiska public service bolaget BBC ber i ett utskick sina anställda att ta bort den kinesiska medieappen Tiktok från sina mobiltelefoner. Endast om man använder appen i tjänsten, för redaktionellt innehåll eller i marknadsföringssyfte får man fortsätta använda den, skriver Deadline.

I de instruktioner som skickats ut meddelar bolaget att det även ser över om man helt ska förbjuda appen.

Annons

Tilltaget innebär en svängning i BBC:s inställning till tjänsten efter att det senaste året ha storsatsat på just Tiktok och anställt specialister i sitt sociala medieteam.

Agerandet kommer sedan den brittiska regeringen förbjudit användningen av Tiktok på både ministrars och tjänstemäns telefoner. De nya riktlinjerna följer också det danska public service-företaget DR som i förra veckan rådde sina anställda att sluta använda appen av säkerhetsskäl.

Även Sveriges Television och Sveriges Radio har tidigare uppmanat medarbetare att radera appen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons